Καραγκούνης: Η κυβέρνηση να καταλήξει σε μια κοινή θέση-πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Να καταλήξει σε μια κοινή θέση-πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ και να ενημερώσει σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητά από την κυβέρνηση, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, με συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.

“Δεν είναι δυνατόν γι΄ αυτό το πολύ κρίσιμο εθνικό θέμα να υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις στην κυβέρνηση, και μάλιστα από τους κατεξοχήν αρμόδιους υπουργούς της. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση υπονομεύεται η εθνική προσπάθεια. Εμείς σε αυτό το θεσμικό αλαλούμ δεν πρόκειται να συμμετέχουμε”, τονίζει.

Στο ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών για την παροχή ασύλου, ο κ. Καραγκούνης σημειώνει ότι ενώ ο Άρειος Πάγος απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα για τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία, “παρόλα αυτά, η κυβέρνηση ανερυθρίαστα παρενέβη στην απόφαση της ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου ζητώντας την ακύρωση της απόφασής της”.

Τέλος, εκτιμά ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη “είναι να πιέσει πολιτικά ώστε να φύγει από την εξουσία όσο το δυνατόν νωρίτερα, η πιο ιδεοληπτική και η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ