Καταδικάζουν τα κόμματα τις απειλές σε Προβόπουλο – Πρετεντέρη – Ανακοινώσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ

Την αποστολή φακέλων με σφαίρες και απειλητικές επιστολές στον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλο, και τον δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές. Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας.

Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτα καταδικαστέες οι απειλές σε Προβόπουλο – Πρετεντέρη

Απόλυτα καταδικαστέα ενέργεια χαρακτηρίζειο ο ΣΥΡΙΖΑ την αποστολή φακέλων με σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη.

Η ενέργεια αυτή, επισημαίνεται, είναι καταδικαστέα, ενώ «λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησής της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία»

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ

Την «προσπάθεια τρομοκράτησης» του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλου, και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη καταδίκασε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτοί, που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΔΗΜΑΡ

«Ενέργειες σαν και αυτές, δεν έχουν ως στόχο μόνο προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της δημοσιογραφίας, αλλά ολόκληρη τη κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προασπίσουμε τη δημοκρατία και τη σταθερότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

ΤΟ ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες κατά των κ. Προβόπουλου και κ. Πρετεντέρη, με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες. Τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική» τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

 

ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΕ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ – ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

 

Φακέλους με σφαίρες δέχτηκαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, αλλά και ο δημοσιογράφος του Mega Γιάννης Πρετεντέρης. Οι φάκελοι που εστάλησαν στoυς δυο άνδρες περιείχαν μάλιστα και απειλητικό περιεχόμενο, ενώ την ευθύνη για τις αποστολές των φακέλων ανέλαβε η οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί».

Ο φάκελος στο γραφείο του κ. Προβόπουλου έφτασε μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του, και οι σφαίρες διαπιστώθηκαν στα μηχανήματα ελέγχου. Από τους άνδρες της ασφάλειας της ΤτΕ ειδοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ο φάκελος παρελήφθη και εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Για το θέμα διενεργείται έρευνα.

Ο φάκελος με παραλήπτη τον Γιάννη Πρετεντέρη εστάλη στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, στη λεωφόρο Μεσογείων.