Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης συνεχίζεται….

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν», τονίζει ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και αυτό τονίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαστρεβλώνει τις θέσεις του.

«Μαζί με το ΚΚΕ, τα δυο κομμουνιστικά κόμματα, υποστήριξαν στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Λένε όχι δηλαδή, στη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, λένε όχι στην, από εδώ και πέρα, καταβολή των συντάξεων και των μισθών, λένε όχι στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, λένε όχι στη ρευστότητα της αγοράς, λένε όχι στην επανεκκίνηση της οικονομίας που οδηγεί στην Ανάκαμψη», τονίζει ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει καλά ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την πατρίδα μας. Αυτό που και ο ίδιος είχε περιγράψει μέσα στη Βουλή ευχόμενος «να χρεοκοπήσουμε όπως η Αργεντινή». Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και τη συμμορία της δραχμής ο ελληνικός λαός δεν θα του κάνει το χατίρι”, καταλήγει η δήλωση».

Από την πλευρά του το ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ας αρκεστεί στο να εκφράζει τις απόψεις της παραπαίουσας κυβέρνησής του κι ας μην διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τόσο παιδαριώδη τρόπο, απαντάει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

“Σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στα καταστροφικά μνημόνια, είναι παραπάνω από εμφανές ότι η μόνη ρεαλιστική και αξιοπρεπής πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, με όρθια την κοινωνία, είναι αυτή που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος, διαγραφή μεγάλου μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης , δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος και αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ και της ΕΤΕΠ. Αντίθετα, ο δρόμος που προτείνει η κυβέρνηση δεν συνεπάγεται μόνο την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων, αλλά και την αποδόμηση συνολικά της Ευρώπης”, καταλήγει η ανακοίνωση.