Κλιμάκωση τρομοκρατικών ενεργειών βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Τι είπε ο Τσίπρας στον Σαμαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αντώνη Σαμαρά για την επίθεση στην ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό η έρευνα να προχωρήσει σε βάθος και προς όλες τις κατευθύνσεις. Βλέπει κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, απόλυτα καταδικαστέων εκ μέρους του κόμματος.

Όπως αναφέρει, τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο και δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησής τους για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν σπεύδουν κάθε φορά να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου», προσθέτει.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «τους καλούμε να εγκαταλείψουν αυτήν την ανόητη, αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία. Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, που αναδύει ένα άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία».