Κορυφώνεται η αντιπαράθεση για τη λίστα Λαγκάρντ-Επίθεση Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για την πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για κατάπτυστο κείμενο, το οποίο χαρακτήρισε τυχοδιωκτικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κορύφωσε μάλιστα την επίθεσή του στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Διώτη λέγοντας: «Είναι δυνατόν να εμφανίζεται αρχηγός κόμματος και να λεει ότι το ΠΑΣΟΚ πήγε σε 2 εκλογές με την λίστα στα χέρια του; Πώς λέει τις χυδαιότητες αυτές; Είναι εκβιαστικού χαρακτήρα». Εξήγησε πως μετά τις αποκαλύψεις επικρατεί «νευρικός κλονισμός δημοσιογραφικά από Βαξεβάνη και πολιτικά από ορισμένα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι η πηγή Βαξεβάνη που του έδωσε στικ και κάνει υποδείξεις; Αυτός που του το έδωσε με τις υποδείξεις ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να το δώσει και σε άλλους εκδότες. Βοά ο τόπος για συναντήσεις και προσφορές. Ας σας φωτίσει ο Θεός να αποσύρετε τις προτάσεις».

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ” αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου, στο γενικότερο πλαίσιο ασυλίας των ισχυρών και προστασίας τους από τους πολιτικούς τους φίλους.

Στην εκτίμηση ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατέληξε η ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι η έρευνα της υπόθεσης της “λίστας Λαγκάρντ” θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες κάθε άλλου εμπλεκόμενου, ιδίως των κυρίων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Επίσης, την πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας, σε βάρος των κκ Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου, συνυπογράφουν οι 18 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.