Κρέας: Υποτονική η αγορά – Σταθεροποίηση τιμών χονδρικής

κρέαςYποτονική χαρακτηρίζεται η κίνηση στην εγχώρια αγορά κρέατος, ενώ όπως αναφέρουν εισαγωγείς δεν εκδηλώνεται καθόλου ενδιαφέρον για παραγγελίες εν’ όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην έλλειψη ρευστότητας, τόσο από την πλευρά των καταναλωτών, όσο και των εμπόρων. Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, οι συνθήκες αυτές, σε συνδυασμό με απουσία χρηματοδότησης από τις τράπεζες, έχει οδηγήσει στη συγκέντρωση του εμπορίου στα χέρια λίγων εισαγωγέων –εμπόρων, οι οποίοι έχουν επάρκεια ιδίων κεφαλαίων.

Σε ότι αφορά τις τιμές, αναφέρεται ότι στα χοιρινά παρουσιάζουν σταθεροποίηση μετά την μεγάλη πτώση που κατέγραφαν για μεγάλο διάστημα, από την ανακοίνωση του ρωσικού εμπάργκο και έκτοτε.

Ειδικότερα, οι τιμές χονδρικής για τα χοιρινά μισάδια ολλανδικής προέλευσης διαμορφώνονται στα 1,65-1,70 ευρώ το κιλό, τα μπούτια χωρίς κόκκαλο στα 1,70-1,76 ευρώ το κιλό και οι πανσέτες στα 2 ευρώ το κιλό. Στα 2,60-2,70 ευρώ το κιλό διαμορφώνονται οι τιμές για τις μπριζόλες κόντρα και στα 5,50 ευρώ το κιλό, για τα φιλέτα.

Στα ολόκληρα μοσχάρια γαλλικής προέλευσης οι τιμές διαμορφώνονται στα 4-4,70 ευρώ το κιλό και στα εμπρόσθια στα 3,30-3,50 ευρώ το κιλό. Τα μοσχαράκια γάλακτος εκτιμάται ότι προσφέρονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις τιμές τους να διαμορφώνονται στα 8,50-9 ευρώ το κιλό για τα κόντρα, στα 5 ευρώ το κιλό τα ολόκληρα και στα 8-8,50 ευρώ το κιλό τα τεμάχια.

Σε ότι αφορά τα κοτόπουλα, τα κατεψυγμένα μπούτια προσφέρονται στο 1 ευρώ το κιλό, ενώ τα νωπά κοτόπουλα προσφέρονται στα 1,05-1,35 ευρώ το κιλό τα ολόκληρα και στα 3,35 ευρώ το κιλό τα στήθη.

 

ΠΗΓΗ: Foodbusiness.gr