Κύπρος: Πρόσκληση σε Ρώσους για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας

ImageHandler (3)

“Ένας πολύτιμος εταίρος” για τους παράγοντες της ρωσικής βιομηχανίας ενέργειας μπορεί να καταστεί η Κύπρος, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας καλώντας τους ανοιχτά να αξιοποιήσουν τις υφιστάμενες αλλά και τις επερχόμενες ευκαιρίες στην Κύπρο.

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους παράγοντες της ρωσικής βιομηχανίας ενέργειας να αξιοποιήσουν τις υφιστάμενες αλλά και τις επερχόμενες ευκαιρίες στη Κύπρο σε ό, τι αφορά τη δημιουργία υποδομών φυσικού αερίου, απηύθυνε σήμερα εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού και Επενδυτικού Φόρουμ Ρωσίας – Κύπρου που διεξάγεται στη Λεμεσό.

Σε χαιρετισμό του, ο κ. Λαακκοτρύπης σημείωσε ακριβώς πως η Κύπρος μπορεί να καταστεί για τους παράγοντες της ρωσικής βιομηχανίας ενέργειας «ένας πολύτιμος εταίρος». Δήλωσε ακόμη πως είναι πεπεισμένος πως δύο χρόνια μετά τις αποφάσεις του 2013 με το κούρεμα καταθέσεων, η Κύπρος έχει γυρίσει σελίδα και ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε πορεία πλήρους ανάκαμψης.

Επεσήμανε επίσης πως πέρα από τα οφέλη που προκύπτουν από την εκμετάλλευση των δικών της αποθεμάτων φυσικού αερίου, η Κύπρος έχει επίσης μια μοναδική ευκαιρία να επωφεληθεί από τις περιφερειακές εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.