Κ. Μποτόπουλος – Επ. Κεφαλαιαγοράς: Κίνδυνος ατυχήματος για την Ελλάδα – Να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

mpotopoulosΗ Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» αν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας δεν προχωρήσουν, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, σε δηλώσεις του στο Europe 1.

«Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι θα υπάρχουν χρήματα στα ταμεία για δύο εβδομάδες, μέχρι τις αρχές Μαΐου», ανέφερε και πρόσθεσε ότι  θα υπάρξουν προβλήματα ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς αν η χώρα απειλείται από μια μεγάλη κρίση, απάντησε ότι «από ατύχημα και όχι από επιλογή, καθώς όλοι επιζητούν μια συμφωνία».
Πρόσθεσε δε, ότι θα μπορούσε να υπάρξει «από ατύχημα και από απώλεια χρόνου».

«Δεν θέλω να το πιστέψω, όμως δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα ενός ατυχήματος λόγω χαμένου χρόνου και των δυσκολιών επίτευξης μιας συμφωνίας», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να καταβάλει προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις σε συντάξεις, κοινωνική ασφάλεια, τη δημόσια διοίκηση και τη μάχη ενάντια στη φορολογική απάτη.

«Είμαστε σε μια περίοδο αναμονής. Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τα λόγια στις πράξεις, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη, και να επέλθει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους», σημείωσε.