ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Ζωή και Μαρκογιαννάκης κάνουν ότι μπορούν για να μη βρεθεί άκρη

Με σκηνές απείρου κοινοβουλευτικού κάλλους, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκα.

Ο Μαρκογιαννάκης διέκοψε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση λέγοντας ότι ήταν αρκετές οι 2 ώρες αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) τον αποκάλεσε «αρχιερέα της συγκάλυψης» και ότι θέλει να διευκολύνει τον Βενιζέλο που θα καταθέσει την Πέμπτη και να μην αναδειχθούν απόψε οι αντιφάσεις μεταξύ Διώτη-Μπίκα.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θεόδωρος Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Απόψε μεθοδεύτηκε με τον πιο προκλητικό τρόπο η ακύρωση της κατά αντιπαράσταση εξέτασης των μαρτύρων ΚΜ και Ι Δ που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με δικονομικά προσχήματα, με συνεχείς παρεμβάσεις με ύβρεις και λοιδορίες ο κ, Μαρκογιαννάκης υλοποίησε το προμελετημένο σχέδιό του.
Δεν έκρυψε ούτε την αγωνία του μην τυχόν και προκύψουν νέα στοιχεία στην υπόθεση ενόψει της επικείμενης κατάθεση του κ Βενιζέλου την οποία είχε φροντίσει να διοργανώσει μαζί του , ερήμην της επιτροπής.
Τον καταγγέλλουμε ως θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις μέρες οι μηχανισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ»

ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Η ΕΥΠ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

Διώτης-Μπίκας διέψευσαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε για τη λίστα Λαγκάρντ από την ΕΥΠ.
Από την πλευρά του ο Ιωάννης Διώτης φέρεται να υποστήριξε ότι στην προηγούμενη κατάθεσή του και με αφορμή τα e-mails που κατέθεσε, δεν εννοούσε ότι η ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό ενώ ο Κώστας Μπίκας επέμεινε ότι η επικοινωνία του μαζί του δεν είχε να κάνει με το περιεχόμενο της λίστας, δηλαδή τα ονόματα που περιελάμβανε, αφού όπως φέρεται να είπε «ούτε για ποσά, ούτε για ονόματα μιλήσαμε ποτέ με τον κ. Παπανδρέου γιατί ούτε εγώ γνώριζα».