ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Ξανακαλούν τον Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική! Άκυρο το υπόμνημα

Σαν να μην υπεβλήθη ποτέ εκλαμβάνεται το υπόμνημα που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς δεν του έχει γίνει επίσημη κλήτευση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσημη κλήτευση, αίτημα με το οποίο συμφώνησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ  ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Επιτροπή κ. Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησε βίαιη προσαγωγή, πρόταση την οποία απέσυρε στη συνέχεια.

“Καίει” τον Γ. Παπακωνσταντίνου η κατάθεση Καπελέρη

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Καπελέρης επέμεινε ενώπιων των μελών της Επιτροπής ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ επέρριψε ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας λάθος τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

«Έπρεπε να δώσει σαφή εντολή ελέγχου και να παραδώσει τα στοιχεία της λίστας για να διεξαχθεί ο έλεγχος. Δεν το έκανε», φέρεται να ανέφερε ο κ. Καπελέρης.

Στην Προανακριτική έχει προγραμματιστεί να καταθέσει απόψε η συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα.