ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Παράταση στις εργασίες της προανακριτικής μέχρι την 25η Μαρτίου βλέπει ο Μαρκογιαννάκης

MARKOGIANNAKHSΟι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ θα παραταθούν πέραν του χρονικού ορίου της 25ης Φεβρουαρίου, εκτίμησε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Η εντολή που έχουμε είναι μέχρι 25 Φεβρουαρίου. Εκ προοιμίου λέω ότι με τους ρυθμούς που πάμε -γιατί πάμε με αργούς ρυθμούς- θα είμαι ευχαριστημένος να τελειώσουμε 25 Μαρτίου. Αν όμως συναντήσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τράπεζες, δεν θα κάνουμε πίσω, θα το αντιμετωπίσουμε. Εμείς εφαρμόζουμε την Ποινική Δικονομία που είναι το ευαγγέλιο του εισαγγελέα» δήλωσε.

Για τις εντάσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής, ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: «Σε αυτήν την Επιτροπή υπήρξαν αρχικά κάποιες εντάσεις, ίσως εντονότερες απ’ ό,τι σε άλλες περιπτώσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει εκτόνωση και ήδη υπάρχουν τα πρώτα σημάδια, γιατί είναι θετικό και ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης και για το προσωπικό καλό όλων μας. Προτιμώ την ηρεμία της Επιτροπής και ας πάμε 10 μέρες πάνω και όχι την ένταση, για την οποία δεν επιθυμώ να συνεχιστεί».