Λαός και …Κολωνάκι “σκοτώνουν” όσο όσο τα ακίνητα

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ , ούτε μία περιοχή της Ελλάδας δεν γλίτωσε από την κατάρρευση της κτηματαγοράς και τη δραματική πτώση των τιμών. Όπως λένε, χαριτολογώντας κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται σε ακριβές συνοικίες, «το Κολωνάκι έγινε μέσα σε λίγα χρόνια Κολωνός και η Εκάλη… Νίκαια».

Γενική ισοπέδωση στο real estate παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, καθώς η μεγάλη βουτιά στις τιμές των πολυτελών σπιτιών έκλεισε το χάσμα με τις μεσοαστικές συνοικίες.

Σύμφωνα με τις αγγελίες για πωλήσεις νεόδμητων, αλλά και πολυτελών σπιτιών, κάποιες γειτονιές της Αθήνας, όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, η Κηφισιά, τα Βριλήσσια, το Ελληνικό, συναγωνίζονται σε τιμές τις άλλες απλησίαστες βόρειες περιοχές της Αττικής.

Ο λόγος φυσικά είναι το μαζικό ξεπούλημα όσο όσο των ακριβών μεζονετών και μονοκατοικιών σε Εκάλη, Καστρί, Διόνυσο, Πεντέλη, Βουλιαγμένη.
Μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές παρατηρούνται και σε άλλες προβεβλημένες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αράχοβα, η Σαντορίνη, η Μύκονος, όπου έχουν βγει στο σφυρί χιλιάδες σπίτια.

Η ακίνητη περιουσία όλων των Ελλήνων υπολογίζεται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ με τις αντικεθιμενικές τιμές, ενώ σήμερα η εμπορική τους αξία δεν ξεπερνά τα 600 δις.

Διαβάστε ΕΔΩ το ολόκληρο το κείμενο