Λονδίνο: Πανικός και τραυματίες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο

Αυτοκίνητο  έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για «αρκετούς τραυματίες». Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Eκατοντάδες τρομοκρατημένοι τουρίστες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να αποφύγουν το μαύρο Toyota, που παρέσυρε τουλάχιστον 10 ανθρώπους μετά από σύγκρουση με ασημί όχημα.

Ο οδηγός του οχήματος έχει ήδη συλληφθεί από την αστυνομία, που επιβεβαίωσε το περιστατικό και ζήτησε από πολίτες που έχουν πληροφορίες για αυτό να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγη ώρα μετά τις 16:00 ώρα Ελλάδος στο Νότιο Κένσινγκτον του Λονδίνου και σε μία περιοχή όπου κυκλοφορούν αρκετοί τουρίστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος ανέβηκε στο πεζοδρόμιο έξω από το μουσείο και παρέσυρε αρκετούς ανθρώπους. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Τότε, τον ακινητοποίησε μια ομάδα περίπου έξι περαστικών, μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Το μουσείο σε ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές μετά από ένα «σοβαρό περιστατικό» που συνέβη έξω από τους χώρους του, ενώ θα ανακοινώσει περισσότερα αργότερα.

Φωτογραφία από το σημείο που έχει αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης