Λ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ: ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 19 ΜΗΝΕΣ- ΕΓΓΥΗΣΗ 500.000

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο Λ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ – Στην αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, 19 μήνες μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank.

To βούλευμα κάνει δεκτό το αίτημα του επιχειρηματία που στηριζόταν κυρίως στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό  ότι τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Προ ολίγων εβδομάδων είχε παρέλθει το 18μηνο της κράτησης για την υπόθεση της Proton Bank, ωστόσο εκκρεμούσε η υπόθεση ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία.

Ελεύθεροι αφέθησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που κρατούνται για την ίδια υπόθεση, οι Δημ. Σαραμαντής, Τρ. Κολλίτζας και Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου. Ήδη είναι ελεύθερος και ο Αντ.Αθανάσογλου.
Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Δημητρακόπουλος: Η Δικαιοσύνη επέδειξε μετριοπάθεια και σύνεση

«Η Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και σύνεση και αξιολογώντας ορθά τα προβλήματα υγείας του κ. Λαυρεντιάδη, του έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερος να πολεμήσει για την ζωή του και την αθωότητα του», επισημαίνουν σε δήλωσή τους οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Γιώργος Σπακουρής, δικηγόροι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με Πρόεδρο τον κ. Γεράσιμο Βρυώνη και μέλη τις κ.κ. Παναγιώτα Σιδέρη και Γεωργία Σταμάτη, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λαυρεντιάδης με περιοριστικούς όρους. Η Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και σύνεση (Αριστοτέλειες αρετές του Δικαίου) και αξιολογώντας ορθά τα προβλήματα υγείας του κ. Λαυρεντιάδη, του έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερος να πολεμήσει για την ζωή του και την αθωότητα του. Πρέπει να τονισθεί ότι το θύμα αυτής της υπόθεσης είναι ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Λαυρεντιάδη και διατρανώνει την αθωότητα του».