Λ.Φουντούλης: “Κηδεύουμε τον γιό μας παρέα με τους φίλους του. Δεν θέλουμε κανένα πολιτικό από κανένα κόμμα”

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥΣ

«Την Δευτέρα 4-11-2013 θα αποχαιρετήσουμε το αγαπημένο μας παιδί Γιώργο Φουντούλη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο στις 3μμ. Οι γονείς του θέλουν να παρευρεθούν όλοι οι φίλοι του Όχι σαν χρυσαυγίτες αλλά σαν φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους.

Δεν θέλουμε ΑΙΜΑ,  το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του ούτε ΤΙΜΗ γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. Η Οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Η οικογένεια δεν επιθυμεί στεφάνια και λουλούδια και αντί για αυτό στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει ένα κουτί που μπορεί όποιος θέλει αυτά τα χρήματα που θα έδινε για λουλούδια ή στεφάνι να τα δώσει για την ενίσχυση του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ στο οποίο φοιτά η ΕΙΡΗΝΗ η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ».

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΑΝΤ-1 : “Επαγγελματίες οι δολοφόνοι – Τι κατάλαβαν; Νίκησαν το φασισμό; – Μας ρήμαξαν τη ζωή”

 

«Μας ρήμαξαν την οικογένεια… Τι κατάλαβαν; Νίκησαν το φασισμό; Νίκησαν τη Χρυσή Αυγή;» αναρωτιέται ο Λάμπρος Φουντούλης, πατέρας του νεκρού Γιώργου Φουντούλη, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο.

Ο πατέρας του Γιώργου, Λάμπρος Φουντούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δήλωσε συγκλονίζοντας: «Σκότωσαν το παιδί μας. Ένα παιδί αθώο, το καλύτερο παιδί. Για καφέ πήγε κι ανέβηκε να ακούσει την ομιλία εκεί γιατί είχανε μία ομιλία εκεί και κατέβαιναν τα παιδιά να φύγουν και τους γάζωσαν. Ήταν δολοφόνοι, θέλανε να σκοτώσουν το παιδί… Το σκότωσαν πισώπλατα. Έπεσε κάτω και του έριξαν τη χαριστική βολή στο κεφάλι.

Ηταν επαγγελματίες δολοφόνοι αυτοί. Ποιος τους έβαλε; Το παιδί μου δεν ήταν φασίστας, ήταν ένα παιδί που αγαπούσε όλο τον κόσμο και τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Ήταν ένα παιδί άγιο δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι. Και μας το σκοτώσαν έτσι άνανδρα και ύπουλα… Τι έκαναν; Νίκησαν το φασισμό που σκότωσαν το παιδί μου; Νίκησαν τη Χρυσή Αυγή; Τι ήταν για τη Χρυσή Αυγή το παιδί μου; Τίποτα δεν ήταν. Ένας ψηφοφόρος απλός ήταν, ένα μέλος. Είχε γραφτεί και πήγαινε και παρακολουθούσε τις ομιλίες. Τίποτα άλλο, καμία άλλη συμμετοχή».

Μάλιστα ο πατέρας του δολοφονηθέντος Γιώργου Φουντούλη είπε πως είχε προειδοποιήσει τον γιο του να μην πηγαίνει στα γραφεία της οργάνωσης καθώς αποτελούσαν στόχο.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο γιος του του είχε απαντήσει: «Δε γίνεται τίποτα μπαμπά, πάμε ακούμε και φεύγουμε, πάμε για καφέ από κάτω.

Ο Γιώργος είχε μία αδερφή με ειδικές ανάγκες για την οποία αποτελούσε στήριγμα. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πατέρας του: «Έχουμε ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες. Μετά από δυο χρόνια κάναμε τον Γιώργο. Ένα γερό παιδί με λαχτάρα και χαρά που ήταν όλη μας η ζωή και μας το σκοτώσαν εέτσι άδικα. Ήταν το στήριγμα στην αδερφή του και μας κατέστρεψαν την οικογένειά μας. Μας διέλυσαν, μας ρήμαξαν τη ζωή».