ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ: Ανοίγει με τον Ιβάν Σαββίδη

 Με υψηλή πληρότητα, με αρκετούς Ρώσους και Ισραηλινούς πελάτες και ελαφρώς ανακαινισμένο, ανοίγει αύριο ξανά το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία Παλάς», το οποίο παρέμενε κλειστό από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά την αποχώρηση της εταιρείας ΑΞΤΕ του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που το λειτουργούσε τα τελευταία 16 χρόνια. «’Ήδη, ο νέος μισθωτής του ξενοδοχείου (σ.σ. η εταιρεία «White & Black» του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη), κάλεσε εργαζομένους  να επιστρέψουν στα πόστα τους και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ετοιμασίας του ξενοδοχείου, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις. Αναμένεται να επαναπροσληφθεί το 92% των 120 εργαζομένων, όπως προβλέπει η συμφωνία της μίσθωσης.

Βέβαια, όταν οι συμβάσεις υπογραφούν, θα αφορούν μόνο το επόμενο 12μηνο (σ.σ. η νέα σύμβαση μίσθωσης είναι διάρκειας ενός έτους) και δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το τι θα συμβεί από εκεί και μετά. Γι’ αυτό και είμαστε σε ετοιμότητα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης.

Εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, το οποίο σημειωτέον ανήκει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 250 δωμάτια (σε σύνολο 260 δωματίων και 24 σουιτών) έχουν ετοιμαστεί για να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες του “Μακεδονία Παλάς” για το 2013. “Μας έχουν ενημερώσει ότι θα έρθουν Ρώσοι και Ισραηλινοί, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες”, σημείωσε εργαζόμενη, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Black & White» του Ρώσου ομογενούς επιχειρηματία είχε καταθέσει προσφορά μηνιαίου μισθώματος 95.000 ευρώ, την ανώτερη μεταξύ τριών υποψηφίων. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρόκειται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου (πιθανώς για 25 ή και 30 χρόνια), καθώς η τρέχουσα συμφωνία με τη “Black & White” αφορά σε προσωρινή μίσθωση, 12μηνης διάρκειας.