ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ EUROBANK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

 image001Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, η Eurobank διοργανώνει το 1ο Greek Exports Convention που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 και τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΒ, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ, ΣΕΤΕ.

Βασικός σκοπός του είναι η ανάδειξη των μακροοικονομικών, χρηματοδοτικών και θεσμικών αντιξοοτήτων και αντικινήτρων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες εξαγωγείς καθώς και η παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής για την επίσπευση της μετάβασης της ελληνικής οικονομίας σε ένα εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης.

 H Διεύθυνση Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης & Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank θα παρουσιάσει στο συνέδριο Eurobank Greek Exports Convention τα αποτελέσματα οικονομετρικής μελέτης με τίτλο: «Ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια, κίνητρα και αντικίνητρα για τις ελληνικές εξαγωγές»  καθώς και ευρήματα έρευνας που διεξήχθη σε δείγμα Ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών από την TNS ICAP.

 Παράλληλα, το συνέδριο θα φιλοξενήσει εκπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι οποίοι θα συζητήσουν τα αποτελέσματα της μελέτης της Διεύθυνσης Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης & Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank καθώς και της έρευνας της TNS ICAP. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσα στο  δείπνο που θα παρατεθεί στη συνέχεια.

PROGRAMA