ΜΙΖΕΣ – ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ: Νέες πληροφορίες από τον Π. Ευσταθίου – “Σφίγγα” για πολιτικούς

Νέα στοιχεία για τη διακίνηση μιζών στα εξοπλιστικά φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες  του Πρώτου Θέματος, διατεθειμένος να προσκομίσει στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο κατηγορούμενος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων Atlas Πανός Ευσταθίου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που αναμένεται η έκδοση βουλεύματος από το συμβούλιο εφετών το οποίο και θα αποφανθεί, αν ο Π. Ευσταθίου θα οδηγηθεί η όχι στη φυλακή.

Ειδικότερα, ο Π. Ευσταθίου, κατά τις ίδιες πληρηφορίες, αναμένεται με συμπληρωματικό υπόμνημα να προσκομίσει στον ανακριτή νέα στοιχεία για τη διακίνηση μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά και πιο συγκεκριμένα στοιχεία τροφοδότη τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε σε τράπεζα στο Λονδίνο και ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκ. ευρώ.

Στο συμπληρωματικό υπόμνημα που θα καταθέσει στον ανακριτή θα αναφέρεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και σε νέα πρόσωπα που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε. Στα πρόσωπα αυτά ωστόσο δεν θα περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα.

Εν τω μεταξύ, αύριο απολογείται στον ανακριτή ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ και το Σάββατο ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος. Και οι δυο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν με εντάλματα του ανακριτή.