ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Πόσα λεφτά θα πάρουν οι ομάδες από τους ομίλους μέχρι τον τελικό

Δείτε τα χρήματα που θα δοθούν στις ομοσπονδίες των χωρών για τη συμμετοχή τους από τους ομίλους του Μουντιάλ μέχρι και τον τελικό:

Όμιλοι

Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ανεξαρτήτως αν περάσουν ή όχι στην επόμενη φάση του θεσμού, θα εισπράξουν το ποσό των οκτώ (8)εκατομμυρίων ευρώ.

Φάση των «16»

Όποιες καταφέρουν να προκριθούν από τη διαδικασία των ομίλων (δύο από κάθε όμιλο) θα καρπωθούν το ποσό των εννιά (9) εκατομμυρίων ευρώ η καθεμία.

Προημιτελικά

Το άγχος που θα έχουν προπονητές και παίκτες για το αν θα καταφέρουν να περάσουν στην ημιτελική φάση του Μουντιάλ, θα το… καλμάρει λίγο το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ που θα πάρουν.

Ημιτελικά-Τελικός

Εδώ υπάρχει και μια αλλαγή σε σχέση με το πώς θα κατανεμηθούν τα ποσά στην κάθε ομάδα. Για παράδειγμα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στα γήπεδα της Γερμανία οι τέσσερις ήμιφιναλιστ πήραν από 21,5 εκατομμύρια ανεξαρτήτως αν θα προκρίνονταν στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης ή θα έπαιζαν στον μικρό. Το σύνολο 86 εκατομμύρια.

Στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το 2010, εισέπραξαν από 20 εκατομμύρια (σύνολο 80) κάτι που σημαίνει πως στη συγκεκριμένη φάση υπήρξε μείωση κατά έξι εκατομμύρια.

Τώρα, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όλα θα εξαρτηθούν από το ποιες θέσεις θα κατακτήσουν οι ομάδες. Δηλαδή: ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πάρει 35 εκατομμύρια, ο δεύτερος 25, ο νικητής του μικρού τελικού 22, ενώ ο τέταρτος 20.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι υπάρχει μείωση κατά 32 εκατομμύρια σε σχέση με το Μουντιάλ του 2010 και 31 με εκείνο, το οποίο διεξήχθη στην Γερμανία.