ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ – 10 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟ

 

Τις εντυπώσεις – και όχι μόνο – τις δίνει μεν η Αττική, η οποία “τίμησε”  με πρωτιά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η υπόλοιπη Ελλάδα, πλην Ιονίων νήσων, ‘τιμά” με πρωτιές τους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στις περρισότερες περιπτώσεις προηγούνται με μεγάλη διαφορά υποψήφιοι από τα κυβερνητικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), ενώ οι εκλεκτοί της Κουμουνδούρου μένουν εκτός δεύτερου γύρου.

Στην Πελοπόννησο, ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σύμφωνα με exit polls, συγκεντρώνει το 43,1% και φαίνεται ότι είναι πιθανό να αναμετρηθεί την επόμενη Κυριακή από τον ΠΑΣΟΚογενή υποψήφιο Γιώργο Δέδε που συγκεντρώνει 20,4% και αν επιβεβαιωθούν αυτά τα στοιχεία τότε μένει εκτός δεύτερου γύρου ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.

Στη Θεσσαλία, επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη είναι 26 μονάδες πίσω από τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που φθάνει στο 42,5%. Η κυρία Διώτη με το 16,9% που φέρεται να συγκεντρώνει απειλείται από τον υποψήφιο της Κεντροαριστεράς που, με 16,8%, απέχει μια ανάσα από τον δψεύτερο γύρο.

Στην Περιφέρεια Κρήτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης παλαύει στήθος με στήθος μα τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Σεραφείμ Τσόκα, που συγκεντρώνουν 22,7% και 21,2% αντίστοιχα, την ίδια ώρα που ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης οδηγεί την κούρσα με προβάδισμα σχεδόν 18 μονάδων (40,4%).

Μάχη για να μπει στον δεύτερο γύρο δίνει η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία, βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία, με ποσοστό 15,6%, υπολείπεται ελαφρώς του επίσημου υποψήφιου της ΝΔ βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος βρίσκεται στο 16%, αλλά και οι δύο είναι μακράν πίσω από τον ως τώρα περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, που κατέρχεται ως «γαλάζιος αντάρτης» και προπορεύεται με 35,1%.

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο «γαλάζιος» Κώστας Μπακογιάννης (ο οποίος πλαισιώνεται και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ) προηγείται με μεγάλη διαφορά

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα μένει εκτός 2ου γύρου ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου

Στις περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου καθώς και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης οι υποψήφιοι που έχουν την στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να μένουν εκτός 2ου γύρου.

Επίσης, στην Ηπειρο ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης εμφανίζει διπλάσιο ποσοστό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να «καθαρίσει» την νίκη από την πρώτη αναμέτρηση.

Στην Δυτική Μακεδονία εκτός δεύτερου γύρου φαίνεται να μένει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για την άλλη Κυριακή προκρίνεται, εκτός από τον νυν «γαλάζιο» περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, η αρχική επιλογή της Κουμουνδούρου που ήταν ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης που βρήκε την στήριξη των ΑνΕλ.

Η μόνη περιφέρεια που ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μπαίνει δυνατά στην μάχη είναι των Ιονίων Νήσων όπου ο υποψήφιός του Θεόδωρος Γαλιατσάτος προηγείται με διαφορά.