“Μάχες” εντυπώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το όνομα των Σκοπίων – Κάνουν πως …ξεχνάνε την “εντολή ΗΠΑ”

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΣΚΟΠΙΑ

Ενώ…το σύμπαν βοά ότι με εντολή των ΗΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση και η κυβέρνηση Ζάεφ της ΠΓΔΜ θα τα βρουν σχετικά με το όνομα, ώστε τον Ιούλιο να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συνεχίζουν την αντιπαράθεση…

Ν.Δ.: Νέα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της για την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης ως προς το θέμα της ΠΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει σήμερα νέα ψέματα, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία τάχα “σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου”. Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη γελοίο επιχείρημα της κυβέρνησης από αυτά που διακινεί σε καθημερινή βάση, καθώς η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε άφησε οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη θέση που η ίδια, άλλωστε, επέβαλε με την διαπραγμάτευση του Βουκουρεστίου και την οποία σήμερα έχει ως βάση διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και από χθες – απ’ ό,τι καταλάβαμε – και ο πολιτικός ακροβάτης κ. Πάνος Καμμένος», ανέφερε η Ν.Δ. σε ενημερωτικό της σημείωμα.

Η Ν.Δ. σημείωσε ότι «σε αυτήν την κυβέρνηση η λέξη συνέπεια παραμένει άγνωστη», και παρέθεσε δύο αποσπάσματα από δημόσιες του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη «όχι προσφάτως, αλλά σε ανύποπτο χρόνο (Απρίλιος του 2016 και Ιούλιος του 2017), όταν δηλαδή πρωτοφάνηκε η κυβερνητική διχοστασία».

«Αποσπάσματα που καταδεικνύουν από μόνα τους  την σταθερή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές θέσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι, και κυρίως ποιος, εντέλει, αντιμετωπίζει με εντελώς ανεύθυνο τρόπο ακόμη και τα εθνικά θέματα», συμπλήρωσε η Ν.Δ.

Ακολουθούν τα σχετικά αποσπάσματα των ομιλιών του κ. Μητσοτάκη:

22 Απριλίου 2016 – Απόσπασμα ομιλίας Κυρ. Μητσοτάκη από το 10o Συνέδριο της Ν.Δ.

«Είναι μαζί μας ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που ξανάδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη Νέα Δημοκρατία. Που συγκρούστηκε με συμφέροντα, που δεν προσκολλήθηκε στην καρέκλα της εξουσίας, που τόλμησε να μιλήσει με αλήθειες, που μας έκανε εθνικά περήφανους με τη στάση του στο Βουκουρέστι. Είχα την τιμή να τον υπηρετήσω ως βουλευτής».

11 Ιουλίου 2017 – Απόσπασμα από τη δευτερολογία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το Κυπριακό

«Δεν θα αναφερόμουν στο ζήτημα αυτό,  εάν δεν είχε κάνει μια αναφορά ο κ. Λεβέντης, διότι δεν αποτελεί το κύριο αντικείμενο της σημερινής συζήτησης. Αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης ποια είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο κ. Λεβέντης μπορεί να είναι παλιός στην πολιτική, είναι νέος σε αυτή την αίθουσα και προφανώς δεν θυμάται ότι υπάρχει επίσημη θέση της ελληνικής Κυβέρνησης επικυρωμένη δις από την Εθνική Αντιπροσωπεία,  για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, erga omnes».

»Αυτή είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όπως αποτυπώθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης Καραμανλή το 2007. Θέση που επικυρώθηκε για άλλη μια φορά στο Βουκουρέστι. Το ερώτημα για σας, κ. πρωθυπουργέ και για σας κ. Καμμένε, είναι αν αυτή η θέση  αντιπροσωπεύει συνολικά την κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών – διορθώστε με αν κάνω λάθος κ. Κοτζιά – τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται στις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου. Είναι, όμως, μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αποσαφηνίσει ο κ. πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος, εάν αυτή είναι η επίσημη θέση, όχι της Κυβέρνησης, της κυβερνητικής πλειοψηφίας».   

ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνούν Αντ. Σαμαράς – Αδ. Γεωργιάδης με τη θέση Κυρ. Μητσοτάκη για την ΠΓΔΜ;

«Χαιρετίζουμε την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας να δημοσιοποιήσει τη θέση της για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», σχολίασε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

Διερωτήθηκε ωστόσο «αν η θέση που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει σύμφωνους τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον αντιπρόεδρό της, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, πριν από δύο μέρες, προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως, σε περίπτωση που πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα, θα μετατραπεί σε “χρήσιμο ηλίθιο” της κυβέρνησης».

Νωρίτερα το Σάββατο, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την πως «εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας».

Α,ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις

Μητσοτάκης για Σκόπια: Πρώτα να μιλήσει ο Πρωθυπουργός – Ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την καρέκλα του