Μήνυμα ενότητας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Μήνυμα ενότητας από τον Προκόπη Παυλόπουλο για την 25η Μαρτίου«Όλοι οι Έλληνες, δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο συνευθύνης, οφείλουμε να εκπληρώσουμε ενωμένοι, αφήνοντας κατά μέρος κάθε περιττή διαφορά και σκοπιμότητα, αυτό το μέγιστο εθνικό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι το μέλλον και την ευημερία των επόμενων γενεών», υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Προκόπης Παυλόπουλος και εξηγεί ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη συμπαράσταση των χωρών-μελών της Ευρώπης, «δεδομένου ότι ο σύγχρονος δίκαιος αγώνας του ελληνικού λαού είναι, προδήλως, και αγώνας υπέρ του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ήτοι υπέρ των αρχών και αξιών, οι οποίες συνθέτουν τις αντηρίδες της ουσιαστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει επίσης ότι στον απελευθερωτικό του αγώνα το 1821 η Ελλάδα είχε τη συμπαράσταση «…Λαών της Ευρώπης και πρωτίστως φωτισμένων πνευματικών ανθρώπων τους, οι οποίοι συμμερίσθηκαν, κατά κανόνα ανιδιοτελώς, κοινά οράματα και ιδανικά».

Ο κ. Παυλόπουλος καταλήγει με αναφορά στην Κύπρο. «Ακόμη και ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί ν’ αγωνίζεται εναντίον ξένης, προκλητικώς παράνομης, στρατιωτικής κατοχής και ν’ αντιμετωπίζει εξίσου προκλητικώς απαράδεκτες αξιώσεις επί των αδιαμφισβήτητων κυριαρχικών της δικαιωμάτων καθώς και επί του κατά το διεθνές δίκαιο πλήρως θεμελιωμένου δικαιώματός της να εκμεταλλεύεται ελευθέρως τους φυσικούς της πόρους. Η Κύπρος πρέπει να δικαιωθεί, το ταχύτερο δυνατό»