Αρχική Διεθνή Νέα Μακρόν – Ερντογάν σε διαφορετικά μήκη κλίματος …

Μακρόν – Ερντογάν σε διαφορετικά μήκη κλίματος …

Ως… ψυχρό μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά την επίθεση φιλίας που προηγήθηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο κ. Μακρόν επεσήμανε στον τούρκο ομόλογό του ότι οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου στη μάχη που δίνουν εναντίον της τρομοκρατίας.

«Οι δημοκρατίες μας πρέπει με σθένος να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην τρομοκρατία… Αλλά την ίδια ώρα οι δημοκρατίες μας πρέπει να προστατεύουν πλήρως το κράτος δικαίου» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Επιπλέον, ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν καμία πρόοδο στη διαδικασία ένταξης της Άγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ήταν υποκριτικό να προσποιούμαστε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις συνομιλίες με την ΕΕ, τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει «κουραστεί» να περιμένει το ενδεχόμενο ένταξής της στην ΕΕ.

«Δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε συνεχώς για την είσοδό (μας) στην ΕΕ» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Τουρκίας.