Μαριάννα Λάτση: Δωρεά 4 εκατ. στο ΕΣΥ για εξειδικευμένο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας καρκινοπαθών – 6 χρόνια απο το θάνατο του Ν.Κούρκουλου

Στις αρχές του 2014 αναμένεται να παραδοθεί στο ΕΣΥ το πρώτο στην Ελλάδα εξειδικευμένο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για καρκινοπαθείς, σύμφωνα με τη σύμβαση δωρεάς που υπογράφηκε μεταξύ της κυρίας Μαριάννας Λάτση, του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, και του διοικητή του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», κ. Παναγιώτη Μινογιάννη.

Η δωρεά αφορά στη χρηματοδότηση της ριζικής κτιριακής αναβάθμισης αλλά και της ενίσχυσης του εξοπλισμού του πρώην 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ. Το 6ο Νοσοκομείο ΙΚΑ έχει ενταχθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στο πλαίσιο της αξιοποίησης των μονάδων υγείας του ΙΚΑ από το ΕΣΥ και λειτουργεί υποστηρικτικά προς το κεντρικό ογκολογικό νοσοκομείο.

Η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας αναμένεται ότι θα αποσυμφορήσει τις μακρές λίστες αναμονής των καρκινοπαθών για χημειοθεραπείες αλλά και για χειρουργικές επεμβάσεις. Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως.

Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα προσεγγίσει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της δωρεάς θα αναλάβει εκ μέρους της Δωρήτριας το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.