ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ: Διαψεύδει παράταση λόγω των ενστόλων το ΥΠΟΙΚ

[UPD] «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, περί πρόθεσης της κυβέρνησης για παράταση της έκτακτης εισφοράς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ: 

Μα…κία χωρίς όριο! Σκέφτονται παράταση της έκτακτης εισφοράς για να πληρώσουν τους ένστολους

Σχέδια παράτασης της έκτακτης εισφοράς έως το 2016 κάνουν στην κυβέρνηση προκειμένου να μην ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό από την αναπροσαρμογή των μισθών των ενστόλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, διαμορφώνεται πλέον ο κίνδυνος, εκεί που καλλιεργούνταν κλίμα σταδιακής μείωσης των φόρων και ακύρωσης μέτρων του Μνημονίου, να κληθεί το υπουργείο να βρει περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ήδη, ο προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί με περίπου 170 εκατ. ευρώ από την επιστροφή των μισθών των δικαστικών στα επίπεδα του 2012. Για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για τους ένστολους απαιτούνται περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Πάντως, για την ώρα δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο, αλλά η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση είναι μεγάλη, δεδομένου ότι φτάνει στην Ελλάδα το κλιμάκιο της τρόικας για τον έλεγχο. Και ως γνωστόν, πρώτο θύμα σε αυτή τη χώρα που ζούμε είναι ΠΑΝΤΑ ο μ@…κ@ς ο ιδιώτης φορολογούμενος!