Μεγάλη άνοδο των τραπεζικών μετοχών βλέπει λίγο πριν τις εκλογές ο hedge fund manager Kyle Bas

Αποτέλεσμα εικόνας για Kyle Bass,

Εκλογές μέσα σε έναν χρόνο στην Ελλάδα “βλέπει” ο hedge fund manager, Kyle Bass, ο οποίος “στοιχηματίζει” στο ότι η χώρα μας θα βιώσει μια δραματική πολιτική αλλαγή.

Μάλιστα, ο ίδιος, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg την Παρασκευή, δήλωσε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα πυροδοτήσουν ράλι στα assets της χώρας.

Ο Bass που έχει ιδρύσει την Hayman Capital Management, κατέχει ελληνικές τραπεζικές μετοχές, οι οποίες σήμερα, όπως λέει, διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας.

Τι υπεραξίες μπορούν να βγουν από την Ελλάδα; Κατά τον Bass, και εφόσον τα πράγματα εξελιχτούν όπως πιστεύει, οι τραπεζικές μετοχές μπορούν να πολλαπλασιάσουν αρκετές φορές τα χρήματα όσων τις εμπιστευτούν αφού διαπραγματεύονται μόλις στο 25% με 30% της λογιστικής τους αξίας και η εμπειρία από την Πορτογαλία, την Ιρλανδία ή την Ισπανία δείχνει πως μπορούν να ανακάμψουν πάνω από το 100% της λογιστικής τους αξίας .

 

 

Σημειωτέον πως τον προηγούμενο μήνα, σε άρθρο που έγραψε για τη στήλη Bloomberg View, διαφώνησε με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο “βασανίζει τη χώρα σε μια αποπροσανατολισμένη προσπάθεια να πάρει τα χρήματά του πίσω”.

Πάντως, ο Bass εκτιμά πως η ελληνική οικονομία – που έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη – ξεκινάει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Παράλληλα, στα επόμενα δύο χρόνια, αναμένει πως στην Ελλάδα θα δρομολογηθούν κάποιες σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις.