Μεγάλο χάσμα ανάμεσα σε Κύπρο – Τρόικα – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται, παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν «διαφωνίες σε μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Χαρακτήρισε σκληρή την διαπραγμάτευση και πρόσθεσε ότι « έχουν επιτευχθεί διάφορες συγκλίσεις». Δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφωνίες ή τις συγκλίσεις στις οποίες αναφέρθηκε.

Στόχος –επανέλαβε ο Στεφάνου– είναι η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για το πρόγραμμα δανειοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στην σημερινή σύσκεψη ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα, στα οποία υπάρχουν συγκλίσεις και αποκλίσεις.

Ο Στεφάνου επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για ένα υποφερτό μνημόνιο. Το μνημόνιο ούτως ή άλλως θα προκαλέσει «πολλές δυσκολίες (. . .) θα περιέχει πρόνοιες που θα είναι δύσκολες για το λαό μας», σημείωσε.

Οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής της τρόικας με την κυβερνητική επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή ξανάρχισαν το απόγευμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι επειδή ήταν προγραμματισμένο η τρόικα να μείνει μέχρι σήμερα στην Κύπρο, η αποχώρηση της δεν σημαίνει ότι θα τερματιστούν οι προσπάθειες και οι επαφές.