“Εκπληκτοι” στις Βρυξέλλες από τη σιγουριά της Ελλάδας για το πρωτογενές πλεόνασμα – Μετά το Eurogroup επιστρέφει η τρόικα

Κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως “είμαστε πολύ κοντά στην επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα μετά το Eurogroup της Δευτέρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσει η αξιολόγηση καθώς υπάρχει ακόμη σημαντική δουλειά που πρέπει να γίνει”.

Ο αξιωματούχος της Ε.Ε. ενημέρωσε πως οι υπουργοί τη Δευτέρα στο Eurogroup “θα κάνουν έναν απολογισμό της κατάστασης της Ελλάδας, αν και αυτό νομίζω σας το λέω κάθε φορά”.

Εκτίμησε δε πως “θα υπάρξει προκαταρκτική απόφαση σε σχέση με τη συμφωνία με την τρόικα στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου”.

Ο αξιωματούχος συμπλήρωσε επίσης τα εξής: “Η Ελλάδα έχει μεγάλες λήξεις ομολόγων στα μέσα Μαΐου και το επιθυμητό είναι ο έλεγχος της τρόικας να έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν από αυτό το σημείο. Όταν αργότερα επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα κι έχουν εκπληρωθεί οι όροι του προγράμματος, θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.