Με “δόλωμα” τον Κ.Πελετίδη στην Πάτρα ο Α.Τσίπρας πάει να πιάσει το “ψάρι – ΚΚΕ” (Η συγκέντρωση -VIDEO)

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ έκανε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας  δηλώνοντας ότι στο δεύτερο γύρο για το δήμο Πάτρας ο ΣΥΡΙΖΑ φηφίζει τον υποψήφιο του ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη, «χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς δεύτερη σκέψη»

Απευθυνόμενος στους κομμουνιστές «που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος» τους ζήτησε να κάνουν το χρέος τους «ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες».

Ο Α.Τσίπρας “κάρφωσε” την ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία με απόφαση της Κεντρικής  Επιτροπής κάλεσε τα μέλη του κόμματος να μην ψηφίσουν στη λογική «του μικρότερου κακού»: “Οι κομμουνιστές που θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα δείξουν προς κάθε κατεύθυνση, και προς την κατεύθυνση εκείνων που επιμένουν σε ένα άγονο διχασμό, αλλά και εκείνων που επενδύουν σ’ αυτό το διχασμό, ότι οι πολίτες είναι συχνά σοφότεροι από τις ηγεσίες τους».

“ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΝΑΝΕ για το τέλος των μνημονίων”, είπε ο Α.Τσίπρας….

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zvB8og0TMOo

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=VfFsmD3Hy-0

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: “Ή με μας ή με τους Μερκελιστές – Σε

πανικό ΝΔ, ΠΑΣΟΚ”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, έθεσε εν όψει των ευρωεκλογών το δίλημμα «ή με εμάς ή με τους Μερκελιστές».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επετεύχθη, καθώς «η Ν.Δ. βρίσκεται μπροστά στο παγκόσμιο επίτευγμα να μην έχει υποψήφιο στον δεύτερο γύρο στον πρώτο δήμο και στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας» και «το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στον εκλογικό χάρτη, μια και κανείς και καμιά δεν θέλησε να δηλώσει ότι τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ μπας και διασωθεί εκλογικά».

Ερωτηθείς αν θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που το κόμμα του τερματίσει πρώτο με διαφορά στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν αποδεχθεί το δίλημμα «ή μένουν ή φεύγουν».

«Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «και ο κόσμος γνωρίζει ότι έχει ένα ξεκάθαρο δίλημμα. ΄Η με εμάς ή με τους Μερκελιστές». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος πως η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ «θα κοιτάει το βράδυ της Κυριακής στη μία οθόνη το αποτέλεσμα στη Γερμανία, και στην άλλη το αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Και θα χαρεί πολύ αν η Ν.Δ. έχει αντέξει».

«Καταλαβαίνουν οι πολίτες ότι όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά τόσο πιο γρήγορα θα έρθει το τέλος των μνημονιακών πολιτικών. Όσοι έχουν πληγεί από αυτές τις πολιτικές ανεξαρτήτως προτιμήσεων μπορούν και πρέπει να γίνουν το μεγάλο κύμα που θα φέρει την αλλαγή. Αυτό το μήνυμα ανατροπής θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές», πρόσθεσε.

«Οι Κάννες σκότωσαν τη Δημοκρατία και όχι το δημοψήφισμα»

Σχολιάζοντας το παρασκήνιο των Καννών τον Νοέμβριο του 2011, ο κ. Τσίπρας σχόλιασε ότι «τεχνοκράτες, γραφειοκράτες και εξωθεσμικά κέντρα, σε πλήρη συνεννόηση με το δικό μας πολιτικό προσωπικό -εφεδρεία που είχαν από καιρό ανασύρει από την ναφθαλίνη, ερήμην του λαού, έσωσαν τους τραπεζίτες και τις αγορές».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στις Κάννες «σκότωσαν» την δημοκρατία και όχι το δημοψήφισμα. «Καταδίκασαν έναν ολόκληρο λαό. Τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μικροομολογιούχους, τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό -για προσωπικό τους όφελος- να συμμετάσχουν σε αυτή την εκτροπή. Και έκτοτε μονιμοποίησαν την εκτροπή», συνέχισε.

«Όπλο του ΣΥΡΙΖΑ η πολυφωνία»

Εξάλλου, αντέκρουσε το επιχείρημα ότι λόγω της πολυφωνίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ανεπάρκεια αυτοσυγκράτησης. Όπως είπε, «η πολυφωνία και η εσωκομματική δημοκρατία είναι το μεγάλο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ» και όλους τους δεσμεύουν οι συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Κατηγόρησε επίσης τα μέσα ενημέρωσης για υπερπροβλή των εκάστοτε αντικρούμενων θέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως κάνουν την τρίχα τριχιά, ενώ αναφέρθηκε και «σ τη γνωστή μονταζιέρα -σήμα κατατεθέν της Συγγρού».

«Φανερώνουν τον πανικό τους»

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «σύνδρομο ‘89» και γι’ αυτό στελέχη του κάνουν λόγο για εδώλια, Ειδικά Δικαστήρια και εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «επειδή έχουν συνηθίσει τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα στην συγκάλυψη και την ατιμωρησία, φανερώνουν τον πανικό τους».

«Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην διερευνήσουμε όλα τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα που έβαλαν έναν ολόκληρο λαό να τα πληρώσει. Και θα το κάνουμε όπως ακριβώς λέει το Σύνταγμα, όπως ακριβώς πρέπει σε μία δημοκρατική χώρα», κατέληξε.