Μουσουρούλης προς εφοπλιστές: Υψώστε την ελληνική σημαία στα πλοία σας

Πρόσκληση προς τους εφοπλιστές να υψώσουν την ελληνική σημαία στα πλοία τους απηύθυνε το μεσημέρι της Πέμπτης, από το πλοίο Hellas Liberty στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης παρουσία μελών της ναυτιλιακής κοινότητας.

Ο κ. Μουσουρούλης παρουσίασε λεπτομερώς όλες τις βελτιώσεις που επιτυγχάνονται με «την «απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία» στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΕΕ έσπευσε – στη δική του ομιλία – να παρατηρήσει ότι καλές είναι οι αλλαγές, αλλά δεν φτάνουν για να φέρουν οι εφοπλιστές τα πλοία τους στην ελληνική σημαία.
Χρειάζεται προηγουμένως, παρατήρησε, διάλογος με τους ναυτικούς και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, υπονοώντας τα θέματα των εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων εργασίας.
 
Πάντως με το νέο σύστημα από 34 που ήταν μέχρι σήμερα ο αριθμός των υπογραφών που απαιτούνται για την έγκριση της αίτησης νηολόγησης πλοίου μειώνονται σε 9, ενώ και ο χρόνος έκδοσης των εγκριτικών πράξεων θα μειωθεί, όπως είπε ο υπουργός, στις 10 ημέρες το ανώτερο (εκτός του χρόνου δημοσίευσης σε ΦΕΚ) από τους 5-6 μήνες που κατά μέσο όρο απαιτούνται σήμερα.
Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η περαιτέρω προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και επέκταση του ναυτιλιακού μας πλέγματος».