“Μπάχαλο” η Βουλή – Οργή βουλευτών κατά της Ζωής λόγω Χρυσής Αυγής!

konstantopoulou“Μπάχαλο” επικράτησε στη Βουλή με αφορμή τη διαδικασία της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

Η απόφαση της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με την πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας  που είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή, εξόργισε τους βουλευτές.

Αρχικά η πρόεδρος έκρινε ότι παρά την απουσία των βουλευτών της ΧΑ θα γινόταν η ονομαστική ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία λόγω των αντιδράσεων.  Τελικώς η Ζ.Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να μην γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι την ονομαστική ψηφοφορία, είχαν ζητήσει χθες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά κατά την εκφώνηση των ονομάτων, απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος στους οποίους ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε απορρίψει το αίτημά τους για άδεια.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία και ξεκινά η συζήτηση επί των άρθρων, ωστόσο συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η κόντρα της προέδρου με τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ.

Αποχώρησε το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ αποχώρησε από τη διαδικασία.  «Η Χρυσή Αυγή αξιοποιώντας τη στάση της Προέδρου της Βουλής μεθόδευσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για να δώσει άλλοθι στην παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της στη Βουλή. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ η οποία έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει «παρών» επί της αρχής του νομοσχεδίου δεν θα μετάσχει στην ψηφοφορία» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος  Νίκος Καραθανασόπουλος ζητώντας  από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτές τις μεθοδεύσεις που προκαλούν κλίμα ανοχής απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

 

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα τσακωθεί και με τα …μάρμαρα της Βουλής! Νέος καβγάς με Ντόρα

«Κάντε τη δουλειά σας και αφήστε τις ύβρεις και τη λάσπη σε άλλους» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Κατήγγειλα χθες την κυρία Πρόεδρο της Βουλής στους δημοσιογράφους για την αμέλειά της να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. Ένα από τα θέματα στα οποία πρέπει η Πρόεδρος της Βουλής να ανταποκριθεί είναι να βεβαιώνεται ότι η κοινοβουλευτική διπλωματία λειτουργεί απρόσκοπτα.

Αυτό που κατήγγειλα είναι ότι στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που η Ελλάς και η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει και όπου υπάρχουν πολιτικές επιτροπές και όπου της πολιτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης εγώ προεδρεύω, στη σύσκεψη η οποία έγινε στο Παρίσι προχθές, η Πρόεδρος της Βουλής, παρά το ότι είχε τρεις εβδομάδες τα χαρτιά για να υπογράψει την άδεια της απουσίας μου και να βεβαιωθεί ότι μπορώ να μεταβώ ελευθέρως στο Παρίσι δεν το έπραξε», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη και συμπλήρωσε:

«Αν κάτι οτιδήποτε εγένετο σε αυτή τη βουλή και χρειαζόταν η ψήφος μου, αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει διότι η κυρία Πρόεδρος της Βουλής είχε αμελήσει να υπογράψει την απόφαση η οποία θα μου επέτρεπε εμένα να ψηφίσω με επιστολική ψήφο».

«Αντιλαμβάνομαι ότι το στραπάτσο που πάθατε σήμερα ήταν μεγάλο και ότι ο εκνευρισμός σας, σας έφερε στην κατάσταση να πρέπει να λειτουργήσετε με τη λογική ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, στην προσπάθεια να συσπειρώσετε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό θα το κάνετε έχοντας πάντοτε στο μυαλό σας ότι ο θεσμικός σας ρόλος είναι συγκεκριμένος. Και δεν είναι αυτός με τον οποίο λειτουργείτε τον τελευταίο καιρό. Κάντε τη δουλειά σας και αφήστε τις ύβρεις και τη λάσπη σε άλλους», κατέληξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.