Μπερλουσκόνι: Καταδίκη από δικαστήριο για φοροδιαφυγή του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset

Την καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για υπόθεση η οποία αφορά αποφυγή καταβολής φόρων για πνευματικά δικαιώματα τα οποία αγόραζε ο τηλεοπτικός όμιλος  Mediaset, αποφάσισε ιταλικό εφετείο, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Τρία από τα τέσσερα χρόνια παραγράφονται, αλλά ο Μπερλουσκόνι, παράλληλα, καταδικάστηκε σε πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η οποία υπόκειται πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε επικύρωση από το ανώτατο δικαστήριο, στο οποίο θα παραπεμφθεί η υπόθεση.

Το εφετείο του Μιλάνου επιβεβαίωσε με την απόφασή του την ετυμηγορία πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία είχε ληφθεί τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς, για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα δεν είχαν καταβληθεί οι φόροι οι οποίοι προβλέπονταν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι με την απόφαση αυτή, οι δικαστές του Μιλάνου επιβεβαίωσαν ότι έχουν σαφή «προκατάληψη» σε βάρος του πελάτη του.

Τον στηρίζει το κόμμα
«Συνεχίζεται ο δικαστικός κατατρεγμός σε βάρος του προέδρου  Μπερλουσκόνι, ενός πολιτικού ηγέτη που χαίρει τις υποστήριξης δέκα εκατομμυρίων Ιταλών», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του PdL στη Γερουσία, Ρενάτο Σκιφάνι.