Μπούκαραν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αντιεξουσιαστές

 

Εληξε η κατάληψη στην Κουμουνδούρου - ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ακατανόητη η κίνησηΠολιτικά ακατανόητη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάληψη στα γραφεία του στην Κουμουνδούρου,  στην οποία προχώρησαν για εννέα ώρες την Κυριακή ομάδες αντιεξουσιαστών.

Σε ανακοίνωσή του ο Π. Λάμπρου, μέλους της ΠΓ και υπεύθυνου του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος, αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός χώρος που εδώ και χρόνια έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων.

«Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε για την κατάργησή τους και αυτό θα γίνει άμεσα», σημειώνει, τονίζοντας πως ταυτόχρονα, στηρίζει ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα σε όσους κρατούμενους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες να δώσουν μάχη για τη ζωή τους έξω από τη φυλακή.

Ο κ. Λάμπρου υπενθυμίζει, επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εναντιωθεί στους κουκουλονόμους τρομονόμους, υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων.

Αναφερόμενος στη συμβολική κατάληψη στην Κουμουνδούρου, υποστηρίζει πως «έρχεται κόντρα σε έναν πολιτικό χώρο που έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα» και τονίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι «το λιγότερο πολιτικά ακατανόητη».

Σημειωτέον ότι τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβικώνας που πραγματοποίησαν την παρέμβαση αποχώρησαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ έπειτα από εννέα περίπου ώρες.

 

Το χρονικό της κατάληψης 

Περίπου δέκα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι μια ομάδα 30 με 40 ατόμων εισέβαλε στο κτίριο της Κουμουνδούρου.

Ο θυρωρός που βρισκόταν στην πόρτα πανικοβλήθηκε και άφησε τα άτομα να μπουν στον χώρο.

Εκείνη την ώρα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου,έδινε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Οι καταληψίες της χτύπαγαν την πόρτα και την καλούσαν να βγει έξω.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τους λόγους για τους οποίους κάνουν την παρέμβαση αυτή και τους ζήτησαν να βγουν όλοι έξω από το κτίριο.

Χαρακτηριστικά τους είπαν πως «όσο πιο γρήγορα βγείτε έξω τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε και εμείς».