“Μπούκαραν” στο μουσείο όπλων του Α. Πάλλη – Περιέργη διάρρηξη

Εισβολή στο ιδιωτικό μουσείο όπλων του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, στο Κορωπί, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα τέσσερα άτομα. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τέσσερις άγνωστοι ακινητοποίησαν τον φύλακα, τον έδεσαν και διέρρηξαν τέσσερα κοντέινερ από τα οποία δεν έχει διαπιστωθεί τι πήραν.

Ο φύλακας κατάφερε να ελευθερωθεί τις πρωινές ώρες και ειδοποίησε την αστυνομία, που ερευνά την την υπόθεση.

Η ληστεία δημιουργεί σειρά ερωτημάτων για τα κίνητρα.

Ο φύλακας είπε στους αστυνομικούς ότι απ’ όσα άκουσε βγάζει το συμπέρασμα πως οι δράστες ήταν αλλοδαποί, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής.

Οι χώροι του μουσείου είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά από την Αντιτρομοκρατική στα πλαίσια των ερευνών για το διαβόητο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει δεκάδες όπλα, μουσειακού χαρακτήρα ωστόσο, ενώ ανάλογες έρευνες είχαν γίνει και στην πολυτελή βίλα του επιχειρηματία όπου είχαν εντοπιστεί κρύπτες με όπλα.
Οι αστυνομικοί τόσο από το σπίτι του εφοπλιστή, όσο και από το μουσείο όπου σε μια έκταση 4.000 στεμμάτων υπήρχαν 25 κοντέινερ κατέσχεσαν εκατοντάδες όπλα.
Ο εφοπλιστής αρχικά διέφευγε τη σύλληψη ωστόσο αρκετές ημέρες μετά παραδόθηκε στην αστυνομία. Αφέθηκε ελεύθερος από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση των όπλων ωστόσο κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση της FB Bank.