Μπράβο στον Άδωνι! Θα ζητηθεί από την ΕΕ να πληρώσει και αυτή νοσήλεια των λαθρομεταναστών στο ΕΣΥ

 

 

Τη διεκδίκηση των νοσηλίων των λαθρομεταναστών που έχουν νοσηλευτεί στο ΕΣΥ από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το υπουργείο Υγείας.  Το κόστος νοσηλείας των παράνομων μεταναστών στο ΕΣΥ αγγίζει ετησίως τα 150 εκατ. ευρώ.

Για τον σκοπό αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες των μονάδων υγείας ανά την επικράτεια, με εντολή του υπουργού Υγείας, προχωρούν σε καταγραφή όλων των εισαγωγών και των νοσηλειών στα δημόσια νοσοκομεία, που αφορούν σε παράνομους αλλοδαπούς. Τα ακριβή στοιχεία αναμένεται να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

«Έχουμε ζητήσει καταληκτική ημερομηνία να είναι η 28η Αυγούστου, ώστε να έχουν καταγραφεί από όλες τις κλινικές και τα νοσοκομεία της χώρας ακριβή στοιχεία για τις επισκέψεις λαθρομεταναστών, αλλά και το αντίστοιχο κόστος, ανά μήνα. Το σύνολο του ποσού θα το διεκδικήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο κ. Γεωργιάδης τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοσταθμό Real, προσθέτοντας ότι η διεκδίκηση του ποσού αποτελεί μήνυμα προς τους αρμοδίους στις Βρυξέλλες ότι «δεν θα πληρώνει μόνο ο Έλληνας φορολογούμενος τους λαθρομετανάστες, θα πληρώνει και η Ευρώπη».

Ανάλογη προσπάθεια αποτίμησης της νοσηλείας των λαθρομεταναστών στο ΕΣΥ είχε γίνει και επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είχε ενεργοποιήσει σχετική διάταξη βάσει της οποίας τα νοσήλια των παράνομων αλλοδαπών κοινοποιούνταν στις πρεσβείες των χωρών προέλευσής τους. Η ανακοίνωση των περιστατικών στις Πρεσβείες και η τήρηση σχετικών αρχείων, ιατρικών και οικονομικών, για τους λαθρομετανάστες είχαν θεωρηθεί αρμοδίως ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, κατά τις σχετικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.