Μυστικό τετ α τετ Σαμαρά – Καραμανλή στη Κηφισιά – Τι συζήτησαν

Μυστική συνάντηση είχαν την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, στο σπίτι του τέως πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το ραντεβού, που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κλείσθηκε την ημέρα της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η συζήτηση ξεκίνησε από τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα από τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης και παρουσίασε στον κ. Καραμανλή τις πληροφορίες που ο ίδιος είχε από το εξωτερικό. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει τους όρους των δανειστών και ο κ. Σαμαράς προέβλεψε ότι σύντομα θα κληθεί να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο.

Η συζήτηση έφτασε και στα θέματα που απασχολούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι ακόμη και εκείνοι που ανήκουν στον στενό κύκλο των πολιτικών του φίλων δεν έχουν την έγκρισή του να μιλούν εξ ονόματός του, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να τους απαγορεύει να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δημόσια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε από την πλευρά του ότι είναι προφανές και αποδεκτό ο καθένας να έχει τη δική του γνώμη, αλλά είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση να γνωρίζει ότι κινούνται αυτόνομα και δεν εντάσσονται σε κάποια ομάδα που έχει τη δική του έγκριση.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέλαβε ότι για τον ίδιο πρώτιστη σημασία έχει αυτή την ώρα η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές της χώρας και η σταθεροποίηση της κατάστασης.

Ο κ. Σαμαράς συμφώνησε απόλυτα και του εξήγησε ότι η ΝΔ είναι αυτήν τη στιγμή ένας αξιόπιστος συνομιλητής για τους Ευρωπαίους και πως αυτή η εικόνα πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους.