Μυτιληναίος- Βαρδινογιάννης για τη ΔΕΠΑ

 

Η  εταιρεία M&M Gas του ομίλου Μυτιληναίου και της Motor Oil Hellas είναι μία από τις επικρατέστερες να αναλάβουν τα ηνία της ΔΕΠΑ. Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της κοινοπραξίας έχει οριστεί η Citigroup Global Markets Limited. Απέναντί τους, όπως χθες το βράδυ μετέδωσε το Reuters, οι ρωσικές εταιρείες Gazprom και Sintez και η κρατική εταιρεία SOCAR από το Αζερμπαϊτζάν. Οι εταιρείες κατέθεσαν  μη δεσμευτικές προσφορές, στο πλαίσιο της διαδικασίας που διεξάγεται από το ΤΑΙΠΕΔ. Το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με το Reuters,  μπορεί να βάλει στα ταμεία του ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία το πρώτο τρίμηνο του 2013

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»

 

Σε συνέχεια της από 28/03/2012 ανακοίνωσης, η «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.- ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ανακοινώνει ότι στις 5/11/2012 υπέβαλλε μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΕΠΑ»μαζί με την εταιρεία «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» και την κοινών συμφερόντων εταιρεία «Μ ΚΑΙ Μ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ». Η τελευταία έχει οριστεί ως επικεφαλής της κοινοπραξίας με ποσοστό συμμετοχής 80%, έναντι 10% εκάστου των δύο ομίλων.Η κατά 100% θυγατρική της «ΔΕΠΑ» με την επωνυμία «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.» δεν αποτελεί αντικείμενο της υποβληθείσας προσφοράς.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Motor Oil

 

Σε συνέχεια της από 28/03/2012 ανακοίνωσης, η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ενημερώνει ότι στις 5/11/2012 υπέβαλλε μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΕΠΑ» μαζί με την «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και την κοινών συμφερόντων εταιρεία «Μ και Μ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ». Η τελευταία έχει οριστεί επικεφαλής της κοινοπραξίας με ποσοστό 80% έναντι 10% εκάστου των δύο ομίλων. Η κατά 100% θυγατρική της «ΔΕΠΑ» με την επωνυμία «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.» δεν αποτελεί αντικείμενο της υποβληθείσας προσφοράς.