ΝΔ: Ποιοι θα θέσουν ζήτημα διαδοχής στη σημερινή ΚΟ;

Αυτή την ώρα συνέρχεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, εν μέσω καίριων ερωτημάτων σχετικά με το πόσοι και ποιοι θα θέσουν θέμα διαδοχής του Αντώνη Σαμαρά, εκτός από την Ντόρα Μπακογιάννη που το έχει προαναγγείλει.

Ο πρόεδρος του κόμματος, πάντως, σκοπεύει να ανακοινώσει μέτρα για την εκτόνωση της συσσωρευμένης εσωκομματικής έντασης, η οποία βέβαια έχει μειωθεί αισθητά μετά την απομάκρυνση του Κώστα Καραμανλή από τα σενάρια αμφισβήτησης του Αν. Σαμαρά.

Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, αναμένεται να λάβουν το λόγο οι περισσότεροι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρκετοί εξ αυτών δηλώνουν διάθεση να θέσουν ζητήματα αναθεώρησης της ιδεολογίας και της λειτουργίας της παράταξης.

Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι το αίτημα για αλλαγές στην κομματική δομή ενστερνίζεται και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είναι έτοιμος να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, με τη διοργάνωση Εθνικής Συνδιάσκεψης στην οποία να συζητηθούν για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον προσανατολισμό της παράταξης.