Ν.Χριστοδουλάκης για Γιάννα: “Εγώ ταμίας του Ρογκ δεν έγινα ποτέ” – 2 δισ παραπάνω στοίχησαν οι Αγώνες

Έξαλλος ο «τσάρος» της οικονομίας επί Κώστα Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Απαντώντας στα όσα του καταλογίζει η Γιάννα Αγγελοπούλου στο βιλίο της, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», επισημαίνει:

– «Λέει ψέματα, πρέπει να ντρέπεται». «Εγώ δεν την έβρισα ποτέ ούτε το συνηθίζω με κανέναν. Προτιμώ τα επιχειρήματα. Δεν είχα κανέναν λόγο άλλωστε να τη βρίσω αλλά ούτε και να την κολακεύσω, όπως δουλικά έκαναν τόσοι και τόσοι.
ροφανώς η κυρία θα ήθελε να χρησιμοποιεί τον υπουργό Οικονομικών ως ταμία για να δίνει εντολές επιταγών και να τον διατάζει. Αλλά εγώ  ταμίας του Ρογκ δεν έγινα ποτέ , ήμουν ο υπουργός  Οικονομικών»
-Η  κ. Αγγελοπούλου  ως πρόεδρος των 2004 έκανε πολλές σπατάλες, με αποτέλεσμα οι Ολυμπιακοί να κοστίσουν 2 δις. ευρώ παραπάνω (7 δις.  αντί για 5).
 «Τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι αισθητά λιγότερα αν πολλές εγκαταστάσεις νοικιάζονταν ως λυόμενες, αντί να τις αγοράζουν καινούργιες» επισημαίνει και προσθέσει: «χίλιες φορές προτιμούσα να αυξήσω τα επιδόματα για τους φτωχότερους απ’ το να αγοράζω χαλιά και μάρμαρα για τις εγκαταστάσεις».
Το νόμισμα που έφερε τη διαμάχη

Ένα αναμνηστικό νόμισμα των δύο ευρώ φέρεται να αποτέλεσε αιτία αντιπαράθεσης του Ν. Χριστοδουλάκη με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Όπως δηλώνει ο πρώην υπουργός: «Τα κέρματα του ευρώ τα κυκλοφορεί το υπουργείο Οικονομικών κάθε χώρας της ευρωζώνης. Από το αναμνηστικό αυτό κέρμα των δύο ευρώ εισέπραξα 140 εκατ. ευρώ, τα οποία αμέσως ενίσχυσαν τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τούτο έγινε παρά τις δυσκολίες, αφού ο “Αθήνα 2004” δεν μας έδωσε άδεια να απεικονίσουμε τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους και έτσι αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον δισκοβόλο και με τους κύκλους στα πλάγια σε μικρό σχήμα. Για να μας δώσει την άδεια να βάλουμε τους κύκλους ο “Αθήνα 2004” ήθελε να αξιοποιήσει για λογαριασμό του το κέρμα. Να πάρει, δηλαδή, άλλα 140 εκατ. ευρώ ως επιχορήγηση. Ε, λοιπόν, δεν τους έκανα τη χάρη. Με τα χρήματα αυτά εξασφαλίσαμε την αύξηση των αγροτικών συντάξεων εκείνης της χρονιάς».
Τα Ολυμπιακά Ακίνητα
Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων αποτέλεσε σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη εκόμη μία αιτία αντιπαράθεσης με την κα. Αγγελοπούλου:«Μόλις τοποθετήθηκα υπουργός Οικονομικών το 2001 δημιούργησα την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα για να περάσουν στην ιδιοκτησία της όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις ώστε να μη γίνουν βορά στα χέρια διαφόρων επιτηδείων. Είχαμε ετοιμάσει μια πλήρη μελέτη ιδιωτικοποίησης των ακινήτων που θα τελείωνε ως το 2006. Θα είχαμε έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ. Επικεφαλής τοποθέτησα την Αρετή Ασημακοπούλου που οι πάντες θεωρούσαν το διαμάντι της δημόσιας διοίκησης. Επεσε τότε πανικός στον “Αθήνα 2004” γιατί διάφοροι καλοθελητές νόμιζαν ότι θα τους επιβαλλόταν ασφυκτικός έλεγχος. “Γιατί κάνετε τέτοια εταιρεία;” μου έλεγαν. Η Γιάννα προς τιμήν της δεν με ενόχλησε, αλλά διάφοροι συνεργάτες της μου έκαναν πόλεμο. Ακόμη και πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ διαμαρτυρήθηκαν στη Βουλή επειδή δεν ήθελαν την εταιρεία, δεν ήθελαν δηλαδή τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης δεν μου είπε τίποτα ή μάλλον έμαθα όταν κάποιοι του έκαναν παράπονο ότι είπε: “Αυτοί είναι οι άνθρωποί μου και με αυτούς δουλεύω”. Τότε εγώ έκανα τη δουλειά μου όσο πιο αυστηρά μπορούσα. Ημουν υπουργός Οικονομικών και όχι κάποιος εντολοδόχος ταμίας»