Νέα “Μανωλάδα” στην Πάτρα – “Δούλοι” εννέα μετανάστες υπό την απειλή όπλου

12032015gada5.jpgΣυγκλονίζει η νέα υπόθεση εκμετάλλευσης μεταναστών στην Αχαϊα, η οποία θυμίζει πολύ την ντροπιαστική υπόθεση της Μανωλάδας.

Ένας 51χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης επιχείρησης πτηνοτροφείου στην Αχαΐα και ένας υπήκοος Ρουμανίας ηλικίας 41 ετών συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων ενώ αναζητείται και ένας Ρουμάνος υπήκοος, συνεργός τους, σύμφωνα με το parapolitika.gr.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δύο καταγγέλλοντες στις αρχές του τρέχοντος έτους, στρατολογήθηκαν στη Ρουμανία, από τον Ρουμάνο που αναζητείται, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση και υποσχόμενος νόμιμη εργασία στη χώρα μας, με καλές συνθήκες και ικανοποιητικό μισθό τους έπεισε να ταξιδέψουν στη χώρα μας, για να εργαστούν στην επιχείρηση ιδιοκτησίας του 51χρονου.