Νέα Υόρκη: Το μεγάλο ραντεβού των ελληνικών επιχειρήσεων με τα funds

new york

Σε λιγότερο από έναν μήνα από σήμερα πάνω από 20 εισηγμένες επιχειρήσεις στο Χ.Α., που αποτελούν μέρος τις επιχειρηματικής ελίτ του τόπου, και μη εισηγμένες εταιρείες θα παρευρεθούν στο road show που διοργανώνει η ΕΧΑΕ στις 5-6 Ιουνίου στην Νέα Υόρκη.

Στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο The Plaza, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, από πλευράς εισηγμένων έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι Alpha Bank, Attica Bank, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, Folli Follie Group, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΧΑΕ, ΕΛ.ΠΕ., Ιntralot, ΚΡΙ ΚΡΙ, Marfin Investment Group, ΜΕΤΚΑ, MLS, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Παπουτσάνης, Τρ. Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκη και Τιτάν.

Το ενδιαφέρον για το επενδυτικό forum της ΕΧΑΕ με θέμα «Greece: Seizing the opportunity» (Ελλάδα: Αρπάζοντας την ευκαιρία) είναι ήδη σημαντικό και συναντήσεις με τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι οίκων όπως της Capital Group, Blackrock, Prudential, Paulson & Co., Neon Liberty, Argonaut, Pyramis Global Advisors, Fidelity, Templeton, MIT Investment Management, Alpine Woods, Pyramis Global Advisors, Contrarian Capital Management, Fintech Advisors, TIIA-Cref, GBM, Royce & Associaties κ.ά., ενώ οίκοι όπως οι Goldman Sachs, Merrill Lynch, Citi, JP Morgan, κ.λ.π. όλο και θα κάνουν ένα πέρασμα από το road show.

Υποστηρικτές του forum είναι η Morgan Stanley και η Axia Ventures Group, χορηγοί είναι και οι Eurobank Equities, Euroxx, Alpha Finance, Beta Securities, ενώ συμμετοχή θα έχει και το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα εκπροσωπηθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Εμίρη. Το Ταμείο θα παρουσιάσει τις προοπτικές του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και τον σχεδιασμό για τις προωθούμενες παραχωρήσεις κρατικών συμμετοχών και assets. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποστολή θα συμμετάσχουν κυβερνητικά στελέχη, άνθρωποι της αγοράς και των τραπεζών, επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη εισηγμένων και μη επιχειρήσεων, στελέχη οικονομικών φορέων κ.λ.π.

Το forum πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, με τη χώρα να δείχνει να πατά στα πόδια της, τις αποκρατικοποιήσεις να προχωρούν αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να είναι σε πλήρη εξέλιξη, γίνεται σε μια περίοδο που υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις τόσο στο μακροοικονομικό όσο και στο μικροοικονομικό περιβάλλον της οικονομίας της χώρας μας που ενισχύουν περαιτέρω το ενδιαφέρον των επενδυτών για πληροφόρηση επί των επενδυτικών επιλογών που προσφέρονται στην αγορά μας.

Οι αποκρατικοποιήσεις μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων, η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία, τα συγκριτικά και σημαντικά πλεονεκτήματα για επενδύσεις στη χώρα μας σε κατεξοχήν δυναμικούς τομείς θα αποτελέσουν μέρος του «μενού» της προσπάθειας για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Τα στελέχη των εταιρειών θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να κάνουν δημόσια παρουσίαση αλλά να έχουν και προσωπικά ραντεβού με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Είναι, δε, μια ευκαιρία για τους αλλοδαπούς fund managers αλλά και κάποιους ξένους οίκους, κυρίως αμερικανικούς, που φέρονται να έχουν βάλει στο στόχαστρο δουλειές και ιδιωτικοποιήσεις του Δημοσίου, να εξετάσουν από κοντά τις περιπτώσεις που τους ενδιαφέρουν και τα δεδομένα, να έρθουν σε επαφή με στελέχη και παράγοντες της εγχώριας οικονομικής ζωής. Οι ξένοι αναμένεται να ζητήσουν ενημερώσεις για το business plan της εκάστοτε εταιρείας.