Νέα επεισόδια με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι καθαρίστριες που ήταν συγκεντρωμένες εκεί από το πρωί, επιχείρησαν για δεύτερη φορά να αποκλείσουν την είσοδο, για να καθυστερήσουν την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Η αστυνομία επενέβη και απώθησε τις καθαρίστριες, μια από τις οποίες παρελήφθη από ασθενοφόρο, γιατί, όπως είπε η ίδια, τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

Ώς την Πέμπτη η απόφαση του Αρείου Πάγου

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ζητεί να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέταξε την επανατοποθέτησή τους.

Οι Αρεοπαγίτες αναμένεται μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014, να εκδώσουν την απόφαση τους. Κατά τη σημερινή συζήτηση της υπόθεσης, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.