Νέα στοιχεία για το “χτύπημα” στα γραφεία της Ν.Δ – “Καθαρά” τα όπλα

ND NEA STOIXEIAΝέα δεδομένα στις έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού φέρνουν νεώτερες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η βαλλιστική έρευνα αποδεικνύει ότι στο τόπο της επίθεσης βρέθηκαν σφαίρες από magnum 38 special.

Ωστόσο, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ένας από τους δράστες κρατούσε  εκτοξευτήρα ρουκετών τον οποίο φαίνεται, για άγνωστο λόγο, να μην χρησιμοποίησε. Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική έρευνα για τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση και όπως  έγινε γνωστό από την αστυνομία, από την εξέταση στις δυο βολίδες και στους κάλυκες που βρέθηκαν προκύπτει ότι τόσο το καλάσνικοφ, με το οποίο πυροβόλησαν το γραφείο του πρωθυπουργού , όσο και το περίστροφο μάγκνουμ 357, μια βολίδα από το οποίο βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε τρομοκρατική επίθεση ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Τα καρέ από τις κάμερες δείχνουν δύο κουκουλοφόρους οπλισμένους με καλάσνικοφ, που κατέβηκαν από ένα αυτοκίνητο και αφού διήνυσαν 50 μέτρα σταμάτησαν σήκωσαν τα όπλα και από απόσταση 70 μέτρων σημάδεψαν τη φωτεινή επιγραφή των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας. Όμως η στιγμή των πυροβολισμών δεν έχει αποτυπωθεί με αποτέλεσμα να μην έχει εξακριβωθεί αν πυροβόλησαν και οι δύο με τα καλάσνικοφ ή μόνο ο ένας. Αυτό θα αποκαλυφθεί από τη βαλλιστική εξέταση που διενεργείται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη Βουλή οι δράστες πυροβόλησαν με δύο καλάσνικοφ.

Με βάση της εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες τόσο των γραφείων της Ν.Δ όσο και της Τροχαίας, οι δράστες επέβαιναν σε ι.χ αυτοκίνητο – πιθανότατα είναι το καμένο Toyota Corolla που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο -, το οποίο οδηγούσε τρίτο άτομο. Πλέον δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που κάνουν λόγο για αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και όχι για μοτοσικλέτα, ωστόσο οι άγνωστοι δράστες γνώριζαν ότι στο σημείο βρίσκονταν πολλές κάμερες και φρόντισαν να έχουν πολύ καλά καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Την ίδια ώρα, φύλλο και φτερό γίνεται το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο. Αν και η φωτιά που έβαλαν οι δράστες κατέστρεψε εντελώς το εσωτερικό του οχήματος, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους δίνει η τεχνολογία να εντοπίσουν τυχόν αποτυπώματα ή DNA των δραστών.

Παράλληλα, ξεσκονίζουν από τα αρχεία όλες τις περιπτώσεις οργανώσεων που είχαν στο οπλοστάσιο τους καλάσνικοφ. Ουσιαστικά, εκτός από τον Επαναστατικό Αγώνα που εξαρθρώθηκε και χρησιμοποιούσε στις επιθέσεις του καλάσνικοφ, τέτοιου είδους οπλισμό έχει χρησιμοποιήσει το 2009 η οργάνωση με το όνομα «ΟΠΛΑ – Ομάδα Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας- που επιτέθηκε στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής, αλλά και η Σέχτα Επαναστατών που δολοφόνησε το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια απεικονίζει σε φωτογραφικό υλικό που ανέβασε στο διαδίκτυο οπλισμό τέτοιου τύπου. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα καθώς το καλάσνικοφ είναι ένα όπλο που ειδικά στην Ελλάδα βρίσκεται παντού και μπορεί οποιοσδήποτε να το προμηθευτεί.

Η Αστυνομία ζητά …συμμετοχή

Η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει στοιχεία κάνει έκκληση σε όσους πολίτες είδαν ή άκουσαν το παραμικρό να καλέσουν στο τριψήφιο και τα δύο τετραψήφια νούμερα και να δώσουν πληροφορίες: 170, 1014 και 1964. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.  Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό των πυροβολισμών έγινε στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, ενώ η φωτιά στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκε λίγο αργότερα, στις 03.10 ώρα περίπου».

 

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR