Νέες απειλές Τραμπ για στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Κιμ Γιον Ουν

Αποτέλεσμα εικόνας για κορεα κιμ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, στον Λευκό Οίκο, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για «στρατιωτική δράση» εναντίον της Βόρειας Κορέας.

«Έχουμε μία δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα. Είμαστε πανέτοιμοι γι’ αυτήν την επιλογή -όχι την προτιμώμενη- αλλά, αν την επιλέξουμε, σας το λέω θα είναι καταστροφική» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτή η δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα είναι η στρατιωτική επιλογή. Εάν χρειαστεί, θα το κάνουμε» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει διευθετηθεί εδώ και 25 χρόνια και πως έχουν περάσει πολλοί Πρόεδροι οι οποίοι του κληροδότησαν «ένα χάος» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κατηγόρησε τον Αμερικανό Πρόεδρο, ότι «κήρυξε τον πόλεμο στην Βόρεια Κορέα και η χώρα διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά μαχητικά ως νόμιμη άμυνα»