Νέες προειδοποιήσεις από τη Βρετανία – Αν η Ε.Ε. θέλει να μείνουμε μέλος της πρέπει να αλλάξει, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ

H ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει, αν θέλει η Βρετανία να παραμείνει μέλος της, προειδοποίησε σήμερα ο  Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

“Ελπίζω πραγματικά ότι η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλλά για να μείνουμε στην ΕΕ, η Ένωση πρέπει να αλλάξει”, δήλωσε στη συντηρητική εφημερίδα, όταν ρωτήθηκε αν το Λονδίνο θα είναι ακόμη μέλος της ΕΕ σε 10 χρόνια.

“Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ απογοητευμένος από την ΕΕ και οι άνθρωποι αισθάνονται ότι πάρα πολλά πράγματα αποφασίζονται πολύ μακριά (από αυτούς), στις Βρυξέλλες. Οι πολίτες μας διερωτώνται αν η Ευρώπη λύνει πραγματικά τα πιο άμεσα προβλήματά τους και μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να τους εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο”, πρόσθεσε.

“Εμείς θέλουμε η ΕΕ να κάνει περισσότερα σε ορισμένους τομείς όπως η εσωτερική αγορά, η πληροφορική, η ενέργεια, το ελεύθερο εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και άλλα μέρη του κόσμου. Έχουμε ιδέες για η ΕΕ και είναι απογοητευτικό το ότι δεν εφαρμόζονται”, σημειώνει ο υπουργός.

Επίσης, επαναβεβαίωσε με σαφήνεια ότι καμία “κυβέρνηση στην οποία θα συμμετάσχει δεν θα θελήσει ποτέ να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ”.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε στην έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel στο Διαδίκτυο ότι ελπίζει “σε μια ευρύτερη και βελτιωμένη ΕΕ των 27, μαζί με την Βρετανία”.

“Η Γερμανία εύχεται η Βρετανία να παραμείνει ένας εποικοδομητικός και ενεργός εταίρος στην ΕΕ”, σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ