“Να προσέξουν τις πολιτικές εξελίξεις όσοι επενδύουν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας”

«Παρ’ότι οι οικονομικοί αναλυτές στην Αθήνα ασχολούνται με τους 20 σημαντικότερους χρηματιστηριακούς τίτλους στην Ελλάδα, η πεμπτουσία των προγνωστικών τους συνοψίζεται στο ότι η τάση στην τιμή των μετοχών για τους επόμενους μήνες εξαρτάται από τις πολιτικές εξελίξεις», αναφέρει δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα θα πρέπει να στοιχηματίσει για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Τον Μάιο δεν γίνονται μόνο ευρωεκλογές αλλά και αυτοδιοικητικές για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων.  Και επειδή το κυβερνητικό κόμμα του πρωθυπουργού Σαμαρά δεν θα έπαιρνε την πλειοψηφία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν πιθανή κυβερνητική ήττα θα οδηγούσε στη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού. Τα ενδεχόμενα νέων πρόωρων εκλογών και πιθανής οικονομικής παράλυσης ανήκουν στα αρνητικά σενάρια του δεύτερου εξαμήνου της χρονιάς. 

Οι θετικές εξελίξεις προϋποθέτουν όχι μόνο σταθερή κυβέρνηση, αλλά και συμφωνία με την τρόικα για τα επόμενα μεταρρυθμιστικά βήματα και την εκταμίευση των επόμενων δόσεων», επισημαίνει ο σχολιαστής της γερμανικής εφημερίδας.