Ντάισελμπλουμ: To αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν θα αλλάξει το ελληνικό πρόγραμμα

Υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία για το πρόγραμμα της Ελλάδας.  Καμία χώρα και κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να αλλάξει τους κανόνες, τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι ένα πρόγραμμα που συμφώνησαν όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και δεν αλλάζει λόγω εκλογών, τόνισε, ερωτώμενος εάν το αποτέλεσμα το γερμανικών εκλογών θα αλλάξει κάτι σχετικά με την Ελλάδα.

“Καταλήξαμε σε μια ισχυρή συμφωνία το καλοκαίρι του 2015, η οποία αφορά ένα τρίτο πρόγραμμα και αυτό τρέχει μέχρι τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς. Μεμονωμένες εκλογές, μεμονωμένες χώρες δεν μπορούν να αλλάξουν αυτό το πρόγραμμα. Είναι μια συμφωνία μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης. Ακόμα και αν αλλάξουν οι κυβερνήσεις, η συμφωνία επιτεύχθηκε και το πρόγραμμα έχει διάρκεια έως τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς για το εάν οι γερμανικές εκλογές μπορούν να οδηγήσουν σε σκλήρυνση της στάσης της Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε επίσης για την ολοκλήρωση της θητείας του, απαντώντας χαρακτηριστικά: “Θα σας πω περισσότερα μετά το Eurogroup, διότι θα ενημερώσω πρώτα τους εταίρους για το τι συμβαίνει στην Ολλανδία και τι σημαίνει αυτό, και θα ενημερώσω μετά το Eurogroup”.

Πιερ Μοσκοβισί: Όλη μας η ενέργεια στο κλείσιμο της γ΄αξιολόγησης

Στο Eurogroup η δημιουργία του νέου ESM – Η τελευταία εμφάνιση Σόιμπλε και η Ελλάδα