Ντόρα: Δεν είναι υπό αίρεση ο Στουρνάρας – Μέσα στο 2014 οι αποφάσεις για το χρέος

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στον Realfm – μεταξύ άλλων – για τα σενάρια απομάκρυνσης Στουρνάρα και τις αποφάσεις σε επίπεδο Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος.

Για το χρέος είπε:

«Με το που θα δοθούν τα στοιχεία της Eurostat, αν τα στοιχεία είναι αυτά που περιμένουμε, θα αρχίσει άμεσα η συζήτηση για το χρέος. Πάρα πολλά θα εξαρτηθούν από αυτό το τρίμηνο» και πρόσθεσε:

«Μέσα στο 2014 θα έχουμε μια απόφαση. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή απόφαση, θα μας οδηγήσει σε ένα διαχειρήσιμο χρέος».

Για τον Γιάννη Στουρνάρα και τα σενάρια απομάκρυνσής του, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι:

«Δεν νομίζω πως είναι υπό αίρεση ο κ. Στουρνάρας. Έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Είναι μια συζήτηση η οποία δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή», ενώ για την πιθανότητα εκλογών, είπε:

«Στην πολιτική δεν μπορεί να κάνει κανείς τέτοιες προβλέψεις. Αυτό που έχει σημασία να καταλάβουμε είναι ότι αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές αυτή τη στιγμή, ένα μεγάλο κομμάτι των θυσιών του Ελληνικού λαού θα έχει πάει χαμένο».

Για την δικαιοσύνη:

«Έχει γίνει κοινός τόπος, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσεις αν έχεις κάνει λαθροχειρία σε αυτή τη χώρα. Με το που ανοίγουν κάποιοι φάκελοι οδηγούν και σε περεταίρω έρευνα. Όλα αυτά είναι πολύ θετικά. Διευκολύνεται πλέον η δικαιοσύνη να βάλει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο», σχολίασε αρχικά η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Όταν προχώρησε η δικαιοσύνη, βρήκε, έγιναν παραπομπές και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Η δικαιοσύνη προχωράει. Είναι πραγματικά ανεξάρτητη, πλέον διαθέτει περισσότερα εργαλεία και είναι πλέον κοινή η άποψη μιας ολόκληρης κοινωνίας και ενός ολόκληρου πολιτικού κόσμου, ότι όποιος έχει κάνει το παραμικρό, θα πρέπει να τιμωρείται».

«Έχει και τα όρια της η ισοπεδωτική αντίληψη ότι για όσα γίνονται φταίνε πάντα οι πολιτικοί. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι ένας καταστροφικός νόμος. Δεν θα έπρεπε ποτέ να ψηφιστεί», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.