Ντόρα: Η ΝΔ πρέπει να βρει σωστό πολιτικό προσανατολισμό

«Ό,τι έχω να πω, θα το πω στην ΚΟ», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη ερωτηθείσα αν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο δεν αποσαφήνισε αν θα θέσει θέμα ηγεσίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια «υγιή και ισχυρή» κεντροδεξιά, θέση που δεν έχει αυτή τη στιγμή η ΝΔ και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει «κανέναν προσωπικό στόχο», επιδιώκοντας μονάχα να «ξανασυνέλθει η παράταξη» και να βρει τον σωστό πολιτικό προσανατολισμό.

Υπογράμμισε ωστόσο πως η παράταξη έχει πρόβλημα ιδεολογίας, στρατηγικής, πολιτικής και λειτουργίας, που θα πρέπει να λυθεί με «καθαρή εσωκομματική κουβέντα» και χωρίς να υπάρχουν «προσωπικές στρατηγικές».

Για την κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να μην κατατεθεί η συμφωνία του Eurogroup για κύρωση στη Βουλή, προσθέτοντας πως έχει πλέον έρθει η «ώρα της πραγματικότητας».  Προσέθεσε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει την ώρα της αλήθειας και να σταματήσει την αντι-μνημονιακή πολιτική.