Ντόρα Μπακογιάννη: Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών τώρα

Επί της ουσίας είναι απολύτως αναγκαία η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στα μέσα Οκτωβρίου η κ. Μπακογιάννη είχε καταθέσει τροπολογία για μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%.

«Ο διπλός ΕΝΦΙΑ, με τον συμπληρωματικό του φόρο και το παράλογο “τεκμήριο του αγοραστή” βάσει της αντικειμενικής αξίας διέλυσαν την κτηματαγορά και απονέκρωσαν πλήρως την οικοδομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα, με ολέθρια αποτελέσματα για την απασχόληση και την οικονομία της χώρας μας, της οποίας η οικοδομή, όπως και η κτηματαγορά αποτελούσαν παραδοσιακά βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και απασχόλησης του επιστημονικού, του τεχνικού και του εργατικού δυναμικού της» υπογράμμιζε η βουλευτής της ΝΔ στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Την Παρασκευή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε τελεσίγραφο έξι μηνών στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όταν περάσουν έξι μήνες, η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συνέλθει εκ νέου έτσι ώστε να διαπιστώσει εάν το Υπουργείο Οικονομικών έχει συμμορφωθεί ή όχι για να εκδώσει οριστική απόφαση.